Ta hjälp när du ska flytta 

Att flytta till ett nytt hem är en stor process som kan ta upp mycket av din tid och din energi – och det gäller oavsett om du flyttar från en liten etta eller en villa på flera våningar. Då kan det vara bra att ta hjälp av släkt och vänner för att underlätta bördan, eller professionell flytthjälp beroende på hur din situation ser ut. 

En av de viktigaste sakerna är att du är ute i god tid innan själva flytten när du frågar om hjälp, så att de som vill hjälpa till inte redan har hunnit bli uppbokade med annat. Sedan kan det vara en bra idé att erbjuda mat till de som ska hjälpa dig – fler blir nog intresserade av att hjälpa till om det utlovas pizza eller dylikt till lunchen. Även för dig som väljer att hyra in experthjälp är det bra att fråga i god tid, då vissa tider är väldigt populära att flytta på och de kanske därför inte kan komma med allt för kort varsel. 

Bra med hjälp vid tunga lyft 

Att flytta innebär många lyft av flyttlådor och möbler. Även i de fall när du klarar av att lyfta dem själv är det något som är ansträngande – särskilt när du flyttar från en större lägenhet eller villa och har många saker att flytta. Se därför till att få hjälp så att du inte skadar dig eller dina saker i onödan. Med hjälp från vänner och bekanta kan ni dela upp bördan mellan er, och med professionell flytthjälp kan firmans personal fixa det helt och hållet åt dig. Professionell flytthjälp kan även hjälpa dig med att packa dina saker i flyttlådor – bestäm detta med dem i förväg då detta också tar tid, och måste göras innan du kan flytta ut. 

Andra typer av flytthjälp 

När man tänker på flytthjälp så går tankarna nog för de flesta först till flyttlådor och möbler, men dessa är inte de enda saker som ingår i begreppet. Tänk därför efter och se om du kan få hjälp med detta, kanske av någon som inte har möjlighet att hjälpa till med tunga lyft men ändå vill hjälpa till: 

  • Hjälp med att passa barnen. Om du har barn som fortfarande är för unga för att de aktivt ska kunna vara till hjälp vid flytten rekommenderas det att du ser till att någon kan hjälpa till med att passa dem. Kanske de kan vara hos sina mor- eller farföräldrar under själva flyttdagen? Att ha dem med där hemma medan du flyttar kan bli ett stressmoment för både barnen och dig själv. 
  • Hjälp med att passa husdjur. Precis som att yngre barn inte kan hjälpa till med flytten så blir husdjur lätt i vägen när du ska flytta – så se gärna till att dina husdjur kan få stanna över hos en bekant medan du genomför flytten. 
  • Flyttstädning. Detta är något som inte ska slarvas med då en lägenhet eller ett hus som inte anses vara tillräckligt rent och städat när du lämnar det kan leda till att du får betala hyresvärden eller den nya ägaren – vilket kan bli dyrare än om det var städat från början. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *