Ge ditt badrum en makeover

Har du ett trist badrum som skulle ha nytta av en makeover? Då har du kommit helt rätt. Många tror att det krävs en stor renovering för att få till ett snyggt badrum, men det stämmer inte. Det finns faktiskt enkla knep som du själv kan ta till för att förvandla ett tråkigt och opersonligt badrum till en inspirerande oas.

  1. Välj tema

Innan du sätter igång är det klokt att fundera på vilken stil du vill ha i badrummet. Hur skulle du vilja att det såg ut om du fick välja absolut vad som helst? Exempel på spännande teman är bland annat spa, barock, art déco eller shabby chic. En förändring av ditt hem är ett perfekt tillfälle att komma i kontakt med din kreativa sida och skapa något personligt som du verkligen älskar.

  1. Växter

Något som genast livar upp ditt badrum är en eller flera snygga växter. Dessutom ger de badrummet en lyxigare och mer spaliknande känsla. Om du har plats kan du köpa en snygg piedestal och placera ett mindre clementinträd eller Cycas revoluta ovanpå. Med en exotisk växt på en snygg piedestal kommer du långt! Har du ett väldigt litet badrum kan du placera murgröna längst upp på ditt badrumsskåp. Du kan också köpa en hylla i form av en stege som du placerar bakom toalettstolen. Det är en utmärkt plats att dekorera med mindre växter.

  1. Snygga speglar

Många har typiska badrumsskåp med spegel längst fram, men det är sällan inspirerande. Varför inte välja klassiska speglar med guldfärgad ram? Det ger genast ett lyxigare och mer spännande intryck. Om du föredrar en modern design går det lika bra och det finns mängder med snygga speglar med metallram. Ett tips är att sätta en spegel på en mer okonventionell plats, exempelvis i linje med badkaret.

  1. Intressanta möbler

Visst kan det vara praktiskt med traditionella badrumsmöbler, men varför inte välja något mer annorlunda? Idag kan du hitta vask i barockstil, vilket du garanterat inte kommer hitta hos många. Oavsett vilken stil du har är badrummet ett perfekt rum att verkligen släppa loss och våga skapa något som uttrycker vem du är.

  1. Belysning

Rätt lampa kan göra under för ditt badrum. Förutom att ge rätt belysning kan en snygg lampa förstärka stilen du försöker skapa. Välj gärna en intressant eller pampig krona, antingen i modern stil eller klassisk kristall.

  1. Annan dekor

För ett spaliknande badrum kan du köpa flera snygga ljus. Äkta snäckskal, sjöstjärnor och svampar är också perfekt dekor som ger en lyxig och spalik känsla. Placera dem gärna i en snygg apotekarburk för ett elegant intryck!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *