Dagens städfirmor – Är mer än bara städ

Även om ett företag kallar sig för ”städfirma” så erbjuds ofta betydligt mer tjänster än enbart städning. En del har enbart valt att fokusera på städ medan andra erbjuder det mesta inom RUT, vilket idag är relativt många olika tjänster.

Vilket företag kan du ringa om du behöver barnvakt, gräsklippning, flyttpackning eller inredningshjälp? Ring en städfirma…

Det är visserligen inte alla städfirmor som https://flyttstädningsfirmaimalmö.se/ kan erbjuda en rad olika tjänster utöver städning men det är relativt vanligt. För det är inte ovanligt att en kund som har hemstädning även vill ha hjälp med andra sysslor i hemmet.

Tjänster mot städ och rengöring   

När städpersonalen kommer ut till kunden städas först hemmet. En klassisk hemstädning genomförs, vilket är den överlägset vanligaste tjänsten inom RUT-avdraget. Men sedan kan kläderna tvättas och strykas, gardinerna bytas och lampor bytas ut.

Just tvätt, strykning och att lägga in kläderna i skåpen är relativt vanligt att köpa som tillägg när ändå städpersonalen är på plats.

Gräsklippning på abonnemang

Även om robotgräsklippare klarar det mesta så finns det många trädgårdar där de inte kan utföra ett fullgott jobb. Då kan det vara bekvämt att veta att städpersonalen även kan klippa gräset på abonnemang. Det kan exempelvis ske varannan vecka eller att man som kund hör av sig när det är dags och får det klippt i samband med hemstädningen.

Klädvård

Klädvård innebär inte bara rengöring utan även lagning. Så länge som företaget har rätt kompetens och utför jobbet i ditt hem är du berättigad till RUT för arbetet som utförs. Det krävs därmed att du har, eller att de har med sig, symaskin och material som behövs för att arbetet ska kunna utföras på plats.

Däremot får inte en skräddare komma hem till dig och sy upp kläder inom RUT-avdraget. Det ska vara lagning och förbättring.

Flytthjälp men ej för material

Ringer du en flyttfirma eller en städfirma när flytten ska planeras och jämföras? Det är inte ovanligt att städfirmor även erbjuder komplett hjälp vid flytt med allt från packning och flytt till flyttstädning. Men det krävs att de i så fall har yrkestrafiktillstånd eftersom ett företag måste ha detta tillstånd för att ha laglig rätt att flytta gods. Hör efter före!

Personlig omsorg

En städfirma kan användas som ett komplement till den kommunala hemtjänsten. Inom hushållsnära tjänster (RUT) finns nämligen även ”Personlig omsorg”. Det betyder att städpersonalen kan hjälpa till med personlig hygien, påklädning och enklare matlagning. Här ingår även hjälp med att betala räkningar, läsa böcker (högläsning) och vak. Till stor del kan man alltså köpa in tjänster från en städfirma om man anser att en anhörig bör få mer hjälp och service än vad som ges via hemtjänsten. Vissa städföretag har till och med avtal med kommunen vilket gör att de kan ge beviljad hemtjänst och sedan ytterligare hjälp mot betalning. En klar fördel för den som får hjälpen då samma företag och personal utför all service. En städfirma kan alltså vara betydligt mer än bara städfirma, vilket är smidigt för kunden.