Ansiktsbehandling gör stor skillnad för din hy 

Saknar huden i ditt ansikte lyster och spänst? Eller kanske behöver du hjälp med din problemhy? Då är det dags för en ansiktsbehandling. Även om du tar hand om din hy med en bra hudvårdsrutin så krävs det ibland det lilla extra för att göra en ordentlig skillnad.  

Både kvinnor och män bör göra en ansiktsbehandling då och då. Beroende på vad du har för hudtyp kan du behöva göra ansiktsbehandlingar mer eller mindre ofta. Har du en problemhy med pormaskar, finnar, utslag eller acne så ska du prata med din hudterapeut och tillsammans lägga upp en plan för behandlingar och egenvård. Det är då viktigt att du tar hand om din hud extra noggrant mellan behandlingarna för att få önskat resultat. 

 

Även om du redan har en fin och problemfri hy så är det inte fel att göra en behandling då och då för att bevara kvalitén på huden. Du kan också få tips och råd om hur du ska göra för att hålla din hy i gott skick år efter år. 

 

Ansiktsbehandlingar på AMYTIZ.se skiljer sig från varandra beroende på vad du har för hudtyp och vilken effekt du önskar få av behandlingen. Har du en problemhy behöver du en djuprengörande behandling som löser upp igentäppta porer, avlägsnar smuts och stimulerar läkning av sår och acne. Har du rynkor och fina linjer som du önskar minska så använder hudterapeuten produkter som stramar upp och stimulerar hudens egna kollagenproduktion. Du märker effekt direkt efter behandlingen. 

När du möter din hudterapeut kommer du först att få en analys av huden. Hudterapeuten tar då reda på vilken typ av hud du har och ställer frågor för att få en bild av din livsstil. Kost och stress kan till exempel spela en stor roll när det kommer till hudproblem, därför kan hudterapeuten ge dig råd om ändringar du själv kan göra. Du får sedan lägga dig bekvämt insvept i varma handdukar och låta dig bli omhändertagen. Hudterapeuten öppnar dina porer med värme eller ånga och rengör huden. Oftast görs en försiktig exfoliering för att avlägsna döda hudceller och torr hy. Sedan läggs en ansiktsmask på för att ge extra vård. Det finns till exempel lermasker som ger en rengörande detox, eller vad sägs om en guldmask när du vill skämma bort dig lite extra? 

 

Medan ansiktsmasken verkar får du ligga och koppla av. Att få några minuter i stillhet kan bara det göra underverk för ditt välmående. Efter att masken avlägsnats får du ett vårdande ansiktsvatten eller serum och en ansiktskräm. Allt är anpassat efter just din hudtyp och dina önskemål. Du går därifrån med en friskare och vackrare hy som är bättre rustad för både vardag och fest! 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *