Våra 5 bästa tips för att klara flytten utan onödig stress

Det är orealistiskt att tänka sig en helt stressfri flytt, om man inte redan är extremt o-stressad, och då är det inte så troligt att man läser en artikel med tips om hur man klarar sig undan stress eftersom man troligen verkar ha rätt bra koll på den saken. Så för dig som titt som tätt hamnar i stressfyllda situationer, som hade gått att undvika med lite proaktivitet och folkvett kommer här våra tips för en skön flytt.

1.     Tro inte att du är en superhjälte

Många av oss tror ofta när vi planerar ett arbete att vi är superhjältar som klarar av vad som helst och som inte påverkas av yttre faktorer, våra känslor eller tid och rum. Det är grymt skönt att planera in att flytten tar 3 dagar att slutföra eftersom man får två månader med mycket mer fritid än vad man borde ha fram tills det är flyttdags. Problemet uppstår först när man börjar ta itu med flytten och märker att man absolut skulle behövt minst två veckor till på sig för att ens ha en chans att klara det.

2.      Dela upp uppgifterna i lagom stora bitar

Ett begrepp vid namn ”chunking” som framtagits av effektivitetsexperter går ut på att man tar en stor uppgift som en hel flytt och delar upp den i hanterbara bitar, en bit bör ta någonstans mellan 20 minuter och två timmar att utföra för flyttfirmaigöteborg.se /  flyttfirmor göteborg – så att man kan avklara en bit eller en väsentlig del av den i ett svep. Genom att använda den här metoden gör man flytten mer hanterbar och det sänker stressnivån avsevärt.

3.      Fixa flyttfirman i god tid

Ofta så kan man boka flyttfirma på kort varsel, men det är smartast att göra det åtminstone en månad före flytten – då kan man välja en bra flyttfirma. Vad som är ännu smartare är att boka sin flyttfirma 2-3 månader innan flytten beroende på hur stor flytt det handlar om. Att boka flyttfirma är en enkel uppgift, den är ganska roligt för flyttfirmor göteborg och faktiskt och tar i princip ingen tid att utföra. Jag brukar börja min flytt med att boka flyttfirma, då känns det som att hela grejen är igång och jag blir lite mer sugen på att beställa flyttkartonger.

4.      Räkna med att allt inte går som det ska

Hur många projekt har gått från start till slut utan några komplikationer överhuvudtaget? För mig är det max 1 av 10, men troligen för flyttfirmor göteborg och mycket färre än så. När du planerar din flytt, ha i åtanke att du kanske missar något och att det är skönt om det finns utrymme för det i tidsplanen.

5.      En handlingsplan för den första dagen och natten

Man brukar ofta tänka sig att flytten är avklarad när alla saker har transporterats till det nya boendet, men då har man i princip avklarat halva flytten. Att komma iordning tar också energi och tid. Det är mycket att fixa och man kan bli lite överväldigad av flyttfirmor göteborg, därför får du en enkel handlingsplan av mig här. Börja med att ställa in sängen i sovrummet och bädda den, sedan häng upp garder i sovrummet – så att du kan gå och lägga dig när du blir trött. Sedan är det bara att köra på det du tror blir bäst, lycka till!