Hur göra med försäkringar vid flytt?

Att flytta innebär en hel del fixande. Det räcker inte med att du adressändrar och så är det löst – utan du behöver också kontrollera att företag du har medlemskap hos och andra du har kontakt med får tillgång till din nya adress. En annan fråga som behöver tas om hand vid en flytt är försäkringen. Vad bör man tänka på när det gäller hemförsäkringen för en flyttfirma stockholm? Och vilka krav kan man ställa på en flyttfirma om deras försäkringar? Att flytta är ett projekt som helt klart kräver sin beskärda del av förberedelser.

Gå igenom dina försäkringar

Vid en flytt är det ett mycket bra tillfälle att sätta sig ned och gå igenom ens försäkringar. Det är nu man bör ta sig tiden att titta på detaljerna för din flyttfirma stockholm, vad man betalar och om man kan få ned priserna på något sätt. Det är också ett bra tillfälle att jämföra ens eget försäkringsbolag med andra aktörer på marknaden. Kanske finns ett bolag som har betydligt bättre lösningar för just dig och din situation?

Ett sätt att göra detta är att helt sonika söka på nätet. Ibland är det dock svårt att få tag på den information man söker, och det kan i sådana fall lämpa sig bättre att ringa runt till ett antal olika försäkringsbolag och få personlig rådgivning. Innan du ringer bör du ha all information om den nya bostaden nära till hands. De kommer säkerligen att fråga om dess skick, ålder, område och storlek bland annat.

Under flyttprocessen

Under själva flytten är det viktigt att din flyttfirma har en försäkring som kan täcka eventuella skador som kan uppstå med ditt bohag. Tala gärna med flera flyttfirmor som utför flytthjälp för att se hur mycket deras försäkring täcker. Är ditt bohag väldigt värdefullt för en flyttfirma stockholm finns risken att försäkringen inte riktigt räcker till alla gånger – och då är det bra med en flyttfirma som är försäkrad till höga värden. Ska mycket värdefulla saker fraktas, så som konst till exempel, kan du behöva teckna en separat försäkring just för det.

Om du flyttar själv, med hjälp av vänner (vilket inte alltid kan rekommenderas) täcker de flesta försäkringsbolag en del av kostnaderna om något skulle gå sönder. Som sagt är kanske det viktigaste att du tittar noga på försäkringar om du anlitar en flyttfirma – om du anlitar en oförsäkrad flyttfirma och något händer på vägen, kommer du att bli utan ersättning.

 

Lycka till med din flytt!