Jämför flyttfirmor för att få bästa servicen 

Med ett stort utbud av flyttfirmor på marknaden förekommer det en hel del oseriösa firmor som är bra att hålla utkik efter. För att undvika att anlita en oseriös firma kan du vidta flertal åtgärder. Faktum är att priserna mellan olika flyttfirmor kan variera mycket, och billigare priser behöver inte nödvändigtvis betyda sämre service. För att skapa dig en bred uppfattning om en flyttfirma och ta ett välgrundat beslut, krävs det noggrann och tidskrävande research. 

 

Se över utbudet och kontakta flera flyttfirmor 

Det enklaste tillvägagångssättet när du ska anlita en flyttfirma är att vara ute i god tid. Stressa aldrig fram ett beslut eftersom det är i sådana fall saker och ting kan gå snett. Kontakta flera flyttfirmor i god tid innan flytten, minst 30 dagar innan men gärna ännu tidigare. På så sätt hinner du boka in det datumet du ska flytta och slipper riskera att stå utan flytthjälp när dagen väl är kommen. Ta sedan in offerter från samtliga flyttfirmor för att jämföra dessa med varandra. På så sätt kan du se vad som skiljer firmorna åt och välja den som passar dig bäst. Tänk på att olika flyttfirmor kan ta betalt på olika sätt. Vissa tar ett timpris medan andra tar ett fast pris. Kom även ihåg att kontrollera om momsen står med på offerten för att veta om det är en kostnad som kommer tillkomma eller inte. Om en flyttfirma har avsevärt billigare priser kan det vara ett varningstecken på att de är en oseriös aktör. Se till att flyttfirmorna du kontaktat och begärt offert från är fullt införstådda med vilka tjänster du efterfrågar. Även detta kan nämligen variera mellan olika flyttfirmor. Var uppmärksam på om det kommer tillkomma några övriga och ytterligare avgifter utöver det som nämns i offerten. Du vill inte få en massa oväntade utgifter efter flytten är genomförd. 

 

Kontrollera flyttfirmorna 

Nästa steg i jämförelsen är att kontrollera att dina flyttfirmor är seriösa och har de tillstånd som krävs för yrket. Ta reda på respektive flyttfirmas organisationsnummer och kolla om de betalar F-skatt. Säkerställ även att företagen inte begärt konkurs eller har några skulder. En viktig detalj som många missar är att kolla efter ett yrkestrafiktillstånd. Detta kan kontrolleras hos Transportstyrelsen och är ett krav för flyttfirmor för att få verka i branschen. Flyttfirman du väljer bör dessutom ha en bra och täckande försäkring som skyddar dig och dina ägodelar om något skulle gå snett under flytten. Fråga om försäkring och glöm inte kontrollera att den är täckande och stämmer överens med det firman sagt. Om någon av flyttfirmorna inte uppfyller kraven du kontrollerat, uteslut dem omgående och fortsätt med övriga firmor. Efter denna process är färdig väljer du helt enkelt den flyttfirma som har bäst pris eller känns bäst utifrån dina förutsättningar! 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *