Behöver vi städhjälp?

Det är en fråga jag ställer mig ofta, och jag svarar nog ja på den frågan varje gång! Det är ju helt hopplöst att få någon tid över för sig själv, socialt umgänge eller kvalitets tid med familjen. Vår familj
består av 3 barn i åldrarna 7, 9, 11 jag min man plus vår hund. Vi arbetar båda mycket med vårat eget företag och jag är även ute på resande fot ofta. Så det är väldigt svårt att få ihop vardagen med tvätt och städ. Så städhjälp vore nog toppen.

Hur väljer man städhjälp?

För min del tycker jag att det är viktigt att veta vem man ska släppa in i det privata hemmet. Det måste ju kännas tryggt och att man känner man kan lita städhjälpen. Därför tror jag på en firma som är känd och etablerad med goda referenser och kanske rekommendation. Först sökte jag på nätet efter någon som verkade leva upp till mina behov, med det är en djungel av olika firmor med olika priser, tjänster, kontrakt mm. Jag gav nästan upp tills min man hade fått rekommenderat en städhjälp av en kollega som han själv hade anlitat firman i över tre års tid och var mycket nöjd med deras tjänster.

Välja olika tjänster

Den städhjälpen jag valt kom hem för en provstädning, då fick vi även fylla i en order hur vi vill ha det. Jag valde att få det städat varannan vecka tre timmar vid varje tillfälle, då får man det dammsuget, torkade golv, skurade badrum och toaletter. Jag fick även välja vilka rengöringsmedel som skulle användas. Det gick även att få fönsterputsning, tvätt och tork, rastning av hunden, även ugnsrengöring gick att beställa. Men det behövdes inte boka in utan det gick att spontan boka. Jag kunde även boka städning för speciella tillfällen som kalas, bjudningar eller så. Man kan även boka trädgårdsmästare som fixar det mest nödvändiga i trädgården och som även såg över växterna inomhus.

Städhjälp för alla?

Jag märker att många människor är lite gammaldags och har en förlegad bild av att ha städhjälp att det bara är för rika människor som är lite finare än andra, så fel dom har jag tror att dem flesta medelinkomsttagare har råd med lite hjälp i hemmet. Det finns mycket man kan dra in och ner på om man bara sätter sig ner och räknar efter vart pengarna egentligen tar vägen.